איך מנסחים הסכם ממון?

התקופה המורכבת שעוברת על תושבי מדינת ישראל גורמת לפגיעות רבות בגוף ובנפש. כאשר אחת הפגיעות הנפוצות שנוגעות לבתי אב שונים היא גירושין. תרחיש מצער זה הוביל להתעניינות ערה בכל הנוגע לניסוח הסכם ממון. שכן, זוגות רבים גילו את החשיבות שבהסכם המדובר. המדריך הנוכחי יציג בפניכם את ההגדרה המשפטית של הסכם ההמון ויפרט את כל המידע שאסור לכם לפספס לגביו, כדי שתוכלו להכיר בהליך מקרוב. הישארו כאן ותהיו בטוחים שתצאו מומחים בנושא.  

 

הקדמה: מהו הסכם ממון?

נפתח תחילה בהסבר קצר אודות "הסכם יחסי ממון בין בני זוג" (זהו שמו המקצועי של המסמך המשפטי) שנחתם תוך הסתייעות מצד עורך דין מוסמך. מדובר במעין חוזה שנכתב בין בני הזוג טרם הנישואין או לאחר מכן. המטרה של מסמך זה היא להסדיר את מדיניות היחסים הפיננסיים שיבואו לידי ביטוי בין השניים במידה והם יחליטו להיפרד.

 

פנייה לעורך דין מומלץ – איך עושים זאת?

כאמור, ניסוח של הסכם ממון מתבצע תוך ליווי מקצועי של עו"ד שמתמחה בניסוח הסכמי ממון. זו העת לגלות שיש היצע רחב של עורכי דין שישמחו לעמוד לצידכם, אך רק חלק מהם יעניקו שירות מקצועי. נמליץ לקרוא חוות דעת שנכתבו ברחבי הרשת על ידי זוגות שביצעו את ההליך לאחרונה. אלה יוכלו להעיד על טיבו של בעל המקצוע שליווה אותם ולציין אם מדובר בגורם מומלץ.

 

הסכם ממון – לעשירים בלבד?

תשכחו ממה ששמעתם עד היום על הסכם ממון. שכן, יש הסוברים שמדובר בהליך שנועד לבני העשירון העליון שרוצים להגן על רכושם. נדגיש שמדובר בטעות. בירור שערכנו בנושא גילה שההסכם מתאים לבני זוג צעירים ומבוגרים שרוצים להסדיר את מערכת היחסים הכלכלית שלהם, כדי שיתאפשר להם להיפרד בהמשך ללא מלחמות קשות. עכשיו, אחרי ששברנו את הסטיגמה, עליכם לדעת שתוכלו לנסח את ההסכם בכל עת, כאשר ההמלצה היא לעשות זאת טרם הנישואין (כך תוכלו לגלות אם ישנם קונפליקטים מורכבים ביניכם). חשוב לציין שאין נוסח גנרי של הסכם ממון.

שכן, מדובר בניסוח שמשתנה ממקרה אחד לאחר, בהתאם לצרכים והמטרות שהוצבו על ידי בני הזוג. במרבית המקרים מדובר בהבדלים מהותיים שנוגעים לתרחישים הבאים:

  • הפרדה ממונית
  • היקף הנכסים הקיימים (החזקה משותפת של דירת מגורים)
  • בעלות משותפת על עסק ועוד

כעת אתם מכירים במידע הבסיסי, כך שנותר לכם רק לקרוא בעיון רב את השורות הבאות שיגלו מהם 4 השלבים שמובילים לניסוח מקצועי של הסכם ממון.

איך מנסחים הסכם ממון?

 

שלב ראשון: החלטה משותפת על כתיבת הסכם ממון

זו העת להגיע להחלטה משותפת בנוגע לעריכת הסכם ממון. נדגיש שמדובר בתהליך שמחייב את ההסכמה של שני הצדדים. אם אתם מתעניינים בהליך זה, אך בן או בת הזוג שלכם חושבים אחרת, עליכם לשבת עמם לשיחה ולהציג את היתרונות שבאים לידי ביטוי בהליך, בתקווה שהם יגיעו להחלטה מושכלת בנושא.

 

שלב שני: עריכת שיחה פתוחה על כספים ונכסים

שניכם מסכימים על עריכת הסכם ממון? אם כך, זה הזמן לשוחח באופן פתוח על הנושאים הבאים:

  • הוצאות משותפות
  • נכסים שרשומים על שמכם (במידה ויש כאלה)
  • חובות
  • ניהול החשבון (זה הזמן לקבוע אם תחזיקו בחשבונות נפרדים או בחשבון משותף)

שימו לב, כדאי לרכז את המידע הרלוונטי מראש, כדי שעורך הדין שילווה אתכם בהמשך הדרך, יוכל לקבל את כל הפרטים במרוכז.

 

שלב שלישי: הגדרת נכסים נפרדים ומשותפים

אתם יכולים לחלק את הרכוש הכולל בין שניכם (כלומר, להחליט על הגדרת נכס משותף). תרחיש שכזה מחייב ניסוח ברור שמאפשר להכיר באופן החלוקה. יכול להיות שיש בידיכם חפצים אישיים בעלי ערך רב שאתם לא רוצים לחלוק עם בן או בת הזוג. חשוב שתדעו שמדובר בעניין שניתן לתיחום במסגרת ההסכם (נכס נפרד). שכן, תוכלו להגדיר את הרכוש שיישאר אצל אחד מכם במקרה של גירושין. עורך הדין שילווה אתכם בניסוח סעיף זה יבקש לשמור על נכס נפרד על שם הבעלים המקוריים, כדי שתימנעו מאיבוד של הזכויות בהמשך הדרך.

איך מנסחים הסכם ממון?

 

שלב רביעי: קבלת החלטות והפיכת ההסכם לרשמי

הגעתם לשלב הרביעי והאחרון שמצריך קבלת החלטות בנושאים שונים, לדוגמא:

  • תשלום של חובות קיימים: אתם יכולים להחליט לגבי אופן התשלום של חובות שונים שקיימים כיום. ניתן למשל להעביר את האחריות לאחד מבני הזוג במהלך שנות הנישואים
  • תמיכה כלכלית: סעיף זה נוגע לתשלום מזונות או תמיכה זוגית שישולמו על ידי אחד מבני הזוג במידה והנישואין יגיעו לסיומם
  • חלוקת הדירה המשותפת: בני זוג שמתגוררים בבית משותף, יכולים להחליט מראש אם הם ימכרו אותו במקרה של גירושים. במידה וכן, ניתן להגיע להחלטה בכל הנוגע לחלוקת התמורה שתבוא לידי ביטוי מהמכירה
  • טיפול בכספים: אתם יכולים להחליט מי יהיה האחראי לתשלום חשבונות (חשמל, מים, ארנונה ועוד)
  • תאריך פקיעת התוקף של ההסכם: הסעיף האחרון מאפשר לציין תאריך תפוגה של ההסכם (למשל, כשיגיעו לעולם ילדים משותפים). חשוב לציין שאין מדובר בסעיף חובה, כך שתוכלו לבחור אם להוסיף את הסעיף הזה או לא

 

חשיבות הסכם הממון

להסכם ממון יש מטרה ברורה – הוא מונע מריבות ומאבקים משפטיים שעשויים לבוא לידי ביטוי לאחר פרידה או גירושין. הסכם זה נתפס בעיני רבים כסוג של ביטוח שמקנה שקט נפשי, משום שהוא מאפשר לשניים להיפרד בהתאם לסעיפים השונים שנערכו ונחתמו על ידם בשלבים מוקדמים של הזוגיות.

 

השורה התחתונה

ניסוח של הסכם ממון זה לא עניין של מה בכך. מדובר בתהליך שמצריך הסתייעות מצד עורך דין שבקיא בנושא, כדי שזה יקבל את הפרטים החשובים לידיו ויעלה אותם על הכתב באופן מקצועי.

איך מנסחים הסכם ממון?

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
דירוג אשראי
טיפים פיננסים
דירוגי האשראי השונים

דירוג אשראי מאפשר לספק האשראי לנתח סיכונים. למעשה, מדובר בתחום שלם של ניתוח סיכונים בלקיחת הלוואות, שקיים בארה"ב כבר שנים רבות. בישראל התחלנו רק בשנים האחרונות בשיטת דירוג האשראי, והיא

ריבית
כללי
כל מה שצריך לדעת על ריבית

הרווח של גופי המימון מנתינת הלוואות היא הריבית. ככל שהריבית על ההלוואה גבוהה היותר, גובה הרווח המתקבל מההלוואה גבוה גם הוא. לא כולם יודעים, אך את גובה הריבית ניתן להוזיל.

לחיצת יד
נדל"ן
יעדים להשקעה ששווה להכיר מקרוב

השקעות נדל"ן בארץ ובמיוחד בחו"ל, היו באופן מסורתי יעד שניתן להשגה בעבור אנשים בעלי ידע מקצועי או בעלי הון התחלתי גבוה במיוחד והיכרות עם ההליכים. מזה זמן מה התעשייה השתנתה