החוק נועד להגן על כבודו של אדם, חירותו ופרטיותו ומתוך רצון לקדם שוויון בין המינים. קורבנות הטרדה יכולים להגיש תביעה אזרחית בנוסף למסלול הפלילי. החוק מתאר התנהגויות המהוות הטרדה ואת הדרישות ממקומות העבודה לפעול בנושא
עבירה פלילית ועוולה אזרחית
החוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998, מתייחס לחמישה סוגי התנהגות המהווים הטרדה מינית והם בגדר עבירה פלילית שעונשה מאסר. על עבירות אלה אפשר גם להגיש תביעה אזרחית במסגרתה בית המשפט יכול לפסוק פיצוי גם ללא הוכחת נזק. עו"ד דיסקרטי יסייע לקורבנות הטרדה מינית להגיע להחלטה נכונה לגבי אופן פעולה רצוי.
הגנה על כבוד האדם
מטרתו של החוק היא (סעיף 1), "לאסור הטרדה מינית כדי להגן על כבודו של אדם, על חירותו ועל פרטיותו, וכדי לקדם שוויון בין המינים".
סעיף 3 בחוק מתייחס לסוגים השונים של הטרדה: סחיטה מינית באיומים; מעשים מגונים כפי שהם מתוארים בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין; הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות; התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה לפונה אליו כי אינו מעוניין בהתייחסויות האמורות; התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית; פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם, המתמקד במיניותו, ללא הסכמה.
הטרדה, גם כאשר הקורבן לא ציין כי אינו מעוניין
בעת פניה של לקוחות פוטנציאלים אל עו"ד להטרדות מיניות הוא יפרט את המקרים בהם החוק מתייחס להצעות או התייחסות בעלות אופי מיני, או להתייחסות חוזרת המתמקדת במיניות, גם אם המוטרד לא הבהיר שאינו בעניין: לקטין או לחסר ישע תוך כדי ניצול יחסים של מרות, תלות, חינוך או טיפול, ואם הקטין צעיר מגיל 15 שנים בלי קשר ליחסי מרות; למטופל, במסגרת טיפול נפשי, בריאותי, רפואי או פארה-רפואי; לעובד במסגרת יחסי עבודה, ולאדם בשירות במסגרת שירות – תוך ניצול מרות ביחסים; תלמיד בכיתה י"ב, י"ג או י"ד, שאינו קטין, תוך ניצול יחסי מרות; לתלמיד או לסטודנט, הלומד במוסד המקנה השכלה עיונית, דתית או מקצועית לבוגרים, תוך ניצול יחסי מרות בלימודים; ניצול יחסי מרות או תלות, במסגרת הדרכה או ייעוץ של כהן דת או של מי שמתחזה לכזה; מצדו של עובד ציבור במילוי תפקידו, תוך שימוש לרעה בסמכותו; לאדם עם מוגבלות המועסק במפעל מוגן. התנכלות היא פגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או בתלונה או בתביעה, שהוגשו על הטרדה מינית.
האפיק האזרחי
במקרה של תביעה אזרחית בסיוע של עו"ד הטרדות מיניות, בית המשפט יכול לפסוק פיצוי שלא יעלה על כ-120,000 ש"ח, ללא הוכחת נזק. סכום זה מתעדכן כל שנה, בהתאם לעליית המדד. תביעות אזרחיות על הטרדה במקום העבודה יוגשו לבית הדין לענייני עבודה בעוד שהטרדות שלא במקום העבודה יטופלו ע"י בית משפט השלום. ישנו מסלול המאפשר להגיש תביעת פיצויים על הטרדה מינית בעקבות הרשעה בפלילים
חובות המעסיק
על פי החוק המעסיק מחויב לנקוט "אמצעים סבירים" כדי למנוע הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה. כמו כן, עליו לקבוע "דרך יעילה" להגשת תלונה ולבירורה, "לטפל ביעילות במקרה של הטרדה מינית", ולעשות הכול למנוע מקרים נוספים. מעסיק עם יותר מ-25 עובדים חייב, לקבוע תקנון עם עיקרי החוק בו יפורטו דרכי הגשת תלונות. אי פרסום התקנון נחשב לעבירה שדינה קנס.