ביטוח בית משותף הוא ביטוח שעולה לכותרות יותר ויותר בשנים האחרונות. בעבר המודעות לביטוח זה לא הייתה קיימת והיום, מי שרוצה להגן על עצמו להנות מחיי רווחה רגועים, בוחר לרכוש ביטוח בית משותף. ריכזנו כאן עבורכם נקודות שכדאי לדעת ולבדוק בביטוח הקיים שלכם. נקווה שהמידע שכאן יביא לכם תועלת. אז בואו נתחיל.
ביטוח בניין משותף – מה זה?
מדובר בביטוח הכולל מגוון כיסויים ביטוחיים הניתנים לבחירת המבוטח. על פי רוב ביטוח זה יכלול ביטוח מבנה לכל חללי המבנה המשותף, ביטוח צד ג' למבנה וביטוח מעבידים. יש מקרים בהם המבוטחים בוחרים לשלב ביטוחים נוספים להרחבת המעטפת הביטוחית.
למה צריך ביטוח בית משותף?
בתור דיירי הבניין, אתם אחראיים על מה שקורה בשטח המשותף לכל הבניין. אם אדם החליק ונפצע בחדר המדגות בגלל מדרגה שבורה, הוא רשאי לתבוע את דיירי הבניין על כך. אף אדם נורמטיבי לא מעוניין לקבל תביעה לפיצויי נזיקין שכאלו. תביעות כאלו עלולות להגיע למאות אלפי שקלים… מה עושים כדי להתמגן? רוכשים ביטוח בית משותף. כך חברת הביטוח היא זו שתשלם את הפיצויים ותכסה את העלויות המשפטיות הנלוות.
הגנה מפני תביעת שיבוב
כולם רוצים להכיר כמה שיותר מידע חשוב על ביטוח בית משותף, אך המידע שאולי הוא הכי חשוב הוא סעיף זה. תביעת שיבוב היא תביעה אותה חברת הביטוח קיבלה, שילמה לנפגע אך לאחר מכן היא מחפשת אל מי להעביר את התביעה. היא פותחת בחקירה משלה למציאת האשם.
וכך, אם היא מגלה כי אחד הדיירים הוא האשם במה שקרה, היא מפנה אליו תביעת שיבוב וכך היא דורשת ממנו את ההחזר על הפיצויים ששילמה. תביעה כזו עלולה להותיר את הדייר חסר אונים מול חברת ביטוח וותיקה תחום. כדי להגן על עצמכם מפני מקרים כאלו, כדאי לרכוש הרחבה ביטוחית המגנה מפני תביעות שיבוב. אמנם מדובר בתוספת של כמה שקלים מידי חודש, אך בסופו של דבר הרוגע שווה אותו.
חברות ניהול לא באמת מתעניינות בדיירים
אם הבניין שלכם מנוהל על ידי חברת ניהול, קחו בחשבון שאת חברת הניהול לא באמת מעניין אם אתם מוגנים או לא. היא רוכשת את הביטוח הבסיסי הנדרש מבחינתה. היא לא תטרח לרכוש ביטוח מפני תביעת שיבוב ואם אתם רוצים להגן על עצמכם מפני תביעה כזו, חשוב שתפנו אליה לבדוק את הרכב הביטוח.
מחיר הביטוח ניתן להוזלה
ניתן להוזיל את מחיר הביטוח על ידי עריכת השוואת מחיר ביטוח כמו כל ביטוח אחר. חשוב לערוך את ההשוואה בצורה שקולה ונכונה שתתייחס גם אל יתר הפרטים ולא רק אל מחיר הפרמיה הסופית. כי לפעמים אנשים רואים רק את המחיר והם שוכחים שתנאי הביטוח לא מתאימים לצורך שלהם והם לא מקבלים מענה מספק.